Jakirović i Conjar zainteresirali nogometne stručnjake

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Obavijest

Edukacijski seminar za sve nogometne stručnjake u organizaciji Nogometnog saveza Požeško-slavonske održan je 2. ožujka u 18 sati, u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Požegi.

Uz male izmjene, seminar su održali donedavni trener HNK Gorice, Sergej Jakirović te Dalibor Conjar, hrvatski nogometni sudac. Uvodni pozdrav sudionicima kojih je bilo preko 80 uputio je predsjednik NS PSŽ gosp. Drago Lucić, a zatim je sve prisutne pozdravio i tajnik Damir Bognar koji je predstavio predavače.

Prvi dio seminara održao je Sergej Jakirović, požeškim ljubiteljima nogometa itekako poznat, prvo kao nogometaš, a sada i kao dokazani trener u I. HNL. Tema predavanja bila je “Kreiranje treninga na osnovi analize protivnika“. Jakirović je predstavio način rada u Gorici kroz specifične treninge kao pripremu za određene utakmice. Prikazana je priprema za utakmicu s Hajdukom gdje je Jakirović upoznao sve prisutne s problemima, odnosno izazovima pripreme kao što su odabir formacije, pristup treningu u tome tjednu, specifične pomoćno-nastavne igre, simulacija utakmice, odnosno predviđanje svih mogućih situacija na treningu kako bi igrači što spremniji dočekali utakmicu te naravno psihološka priprema igrača u kojoj Jakirović, kako on sam kaže, nije imao prevelikih problema jer su igrači uvijek bili visoko motivirani. Potom je uslijedila rasprava nakon koje je započeo drugi dio seminara.

U drugom dijelu seminara Dalibor Conjar je kroz raspravu i razgovor predstavio promjene PNI gdje su gotovo svi sudionici bili uključeni u raspravu i predstavljene su neke od problematičnih situacija za suđenje. Sve o čemu se pričalo popraćeno je kratkim videozapisom o toj situaciji pa je sve o čemu je bilo riječi razjašnjeno. Nakon toga su uslijedila dodatna pitanja vezana uz neke situacije na županijskim ligaškim terenima.

Svakako treba istaknuti kako je seminar privukao ljude iz cijele županije, gosti su došli iz Pleternice, Pakraca, Lipika, a čak je bilo i gostiju iz susjedne Brodsko-posavske županije.