Trenutno pregledavate Održana redovna sjednica Skupštine NSPSŽ

Održana redovna sjednica Skupštine NSPSŽ

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Obavijest

U ponedjeljak, 23. svibnja, u pleterničkom restoranu Klas održana je redovna skupština Nogometnog saveza Požeško slavonske županije koju je vodio predsjednik Saveza Drago Lucić.

Nakon što su verificirani novi članovi Skupštine Krunoslav Putrić kao zamjena za Dragu Lucića ispred Slavije, Danijel Hel kao zamjena dopredsjedniku Tomislavu Čabraji iz NK Slavonija Požega, Antonio Redžo koji predstavlja NK Kutjevo umjesto Ivice Malnara te Željko Babojelić kao zamjena za Vladimira Gazića iz NK Hajduk Pakrac, skupštinari su odradili formalne potvrde izvješća s ranije izborne Skupštine, izvješća Predsjednika, Tajnika i financijsko izvješće, te usvojili planove za 2023. godinu.

U najzanimljivijem dijelu Skupštine dogodio se i “povijesni” događaj da jedan prijedlog nije prihvaćen. Naime Izvršni odbor je u ranije dostavljenim dokumentima dostavio Skupštini prijedlog da se od sezone 23/24 ide u reorganizaciju natjecanja, da se 1. ŽNL smanji na 12 klubova, dok bi se 2. ŽNL povećala, vjerojatno na 9, ovisno o samom broju u tom trenutku aktivnih klubova. U istom prijedlogu IO je planirao uvođenje obveze da svi klubovi 1. ŽNL moraju imati minimalno jednu mlađu kategoriju, a upravo je taj dio prijedloga jednoglasno odbijen na prijedlog predstavnika NK Dobrovac kojeg su podržali i ostali predstavnici klubova 1. ŽNL. Prvi dio prijedloga o smanjenju 1. ŽNL od sezone 23/24. je jednoglasno prihvaćen, pa je jasno da nas u novoj sezoni čeka ozbiljna borba za ostanak među prvoligašima. Raspravljalo se i o prijedlogu predsjednika Lucića da NSPSŽ predloži smanjenje Međužupanijske lige na 12 klubova što je načelno podržano, ali su predstavnici klubova zatražili vrijeme da se o istom očituju nakon konzultacija sa svojim upravama.

Izglasano je uz nekoliko suzdržanih glasova uvođenje obvezne članarine za klubove, suce, delegate i trenere u iznosu od 200kn godišnje uz napomenu da je NSPSŽ ostao jedini savez koji članarinu do sada naplaćuje samo igračima. U ovom dijelu rasprave doznali smo i da “pola” klubova već plaća ovaj vid nameta kroz Nogometno središte Pakrac koje uredno već niz godina naplaćuje članarine svima, dok su u središnjici klubovi bili lišeni barem te obveze.

Tajnik Damir Bognar je skupštinarima pojasnio da klubovi 1. i 2. ŽNL više nemaju obvezu igranja u Kupu, dok ona ostaje za trećeligaše i klubove Međužupanijske lige, kao i da će Kup natjecanje krenuti u ožujku, a ne kako je bilo protekle dvije pandemijske godine u kolovozu. Ligaška natjecanja će biti definirana kalendarom koji će se usvajati na plenumima, no plan je da sve krene u uobičajenom ritmu krajem kolovoza, jer sve natjecanja ionako završe prije nego li će krenuti Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Uzbudljiva rasprava se povela i oko uloge delegata, napose na utakmicama mlađih kategorija u kojima često nastupaju i djeca koja ne ostvaruju pravo nastupa, a zaključak je da klubovi ubuduće prijavljuju Izvršnom odboru sve nepravilnosti u radu delegata kako bi ih kroz zajednički rad sveli na minimum.

Izvor: Sportalo.hr